Aktualno

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

Lipovčarji napolnili Vaški dom na predvečer kulturnega praznika

V Lipovce se je po nekaj letih vrnila prireditev ob kulturnem prazniku. Odločili so se za malo drugačno proslavo, zato so k sodelovanju povabili prav posebne igralce.

Na odru Vaškega doma v Lipovcih so se predstavili varovanci Varstveno delovnega centra iz Murske Sobote- Lutkovno gledališče "Delavnica sanj". Skupaj z režiserjem Milivojem M. Rošem, so pripravili predstavo "Che sera", v kateri dvanajst igralcev na svojevrsten način prispeva lasten prispevek k celotni predstavi, med katerimi je tudi domačin, Milan Murat "Mičo". Ob koncu so zapeli pesem, po kateri nosi predstava ime, o sami predstavi pa so zapisali: "Karkoli že bo, naj bo, takšni smo in takšne nas morete in morate videti, jemati ter doživljati." Po njihovih besedah je predstava poizkus iskanja možnosti izražanja po njihovih zmožnostih.

Organizatorji so bili še posebej veseli, da se je povabilu odzval tudi "Miki", ki je bil zraven tudi ob začetkih Kulturno umetniškega društva Lipovci, pred 25. leti. Milivoj M. Roš je Lipovčarje tokrat nasmejal s svojo "domoljubno frustracijo" Mura, bograč pa še gibanica. Na piker in šaljiv način je v monokomediji predstavil svoj pogled na odnos ostale Slovenije do Prekmurja, v kateri se med komičnimi vložki skriva kruta realnost trenutnega stanja.Slike iz predstave