Aktualno

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

KUD Lipovci na ZLATI maši g. Antona Horvata

V nedeljo 21. 07.2013 ob 10. uri smo - KUD Lipovci (Moški pevski zbor in Lipovske ljudske pevke) ob 10. uri v farni cerkvi sv. Ladislava v Beltincih sodelovali pri ponovitvi ZLATE maše našega rojaka, Lipovčana - gospoda Antona Horvata.

Tako smo gospodu Toneku, dolgoletnemu župniku župnije Dokležovje, izpolnili njegovo željo, ki smo jo mu pevci Moškega pevskega zbora Lipovci več kot 10 let vedno znova obljubljali na Don Boskovo nedeljo na prijetnem druženju po sodelovanju pri sv. maši v cerkvi sv. Štefana v Dokležovju, kamor nas je vedno znova vabil, mi pa smo se povabilu zelo radi odzvali.

Za slovesno zlato mašo, na kateri je sodelovalo med drugim več duhovnikov z murskosoboškim škofom na čelu, je zborovodja Gorazd pripravil poseben program: za uvod smo zapeli Zlatomašniku od Andreja Maroše, za mašne dele pa: Počeščena mučenika, Verni kristjani, Kjer je dobrota in ljubezen, psalm Jaz sem luč sveta z alelujo, Mašnik povzdigne, V tabernaklju, O, srce božje, Hvala večnemu Bogu in Marija skozi življenje za konec slovesne zlate maše.

Predstavnika obeh zborov sta slavljencu izročila simbolično darilo, zahvalo z darilom pa sta izrekla tudi župan občine Beltinci in predsednik KS Lipovci.

Po sv. maši smo se vsi skupaj zbrali na prijetnem druženju na dvorišču Doma starejših Janka Škrabana, kjer smo še zapeli: Boug živi, Da bi dolgo živeli, Ka je Müra šepetala, Ravno polje... in ob odhodu domov zlatomašniku zaželeli dobro voljo, veselje in zdravje ter zadovoljno bivanje v Ankaranu, kamor odhaja na jesen svojega življenja


Več v galeriji