Aktualno

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

V Beltincih odprli likovno razstavo

V galeriji gradu Beltinci so odprli razstavo del, ki so poleti nastala na 21. koloniji Izak Lipovci.

Društvo za napredek umetnosti Aquila Lipovci je v beltinskem gradu pripravilo razstavo umetnin, ki so nastala na poletni koloniji in jo s kulturnim programom sinoči tudi odprlo. Goste je pozdravil predstavnik društva Alojz Sraka, v imenu krajevne skupnosti Lipovci je besede dobrodošlice izrekel Janko Bezjak, o sami koloniji, udeležencih in razstavi pa je več povedal akademski slikar Peter Vernik. Program so popestrili pevci moškega pevskega zbora KUD Lipovci.

Gostoljubni domačini odprli vrata svojih domov

V Lipovcih je poleti že 21. leto zapored potekala mednarodna likovna kolonija Izak. Na koloniji, kjer je ustvarjalo deset umetnikov, so nastala likovna dela, ki jih je navdihnilo okolje preproste prekmurske vasice. Udeleženci iz štirih držav so se družili in ustvarjali med domačini, ki jih vsako leto nesebično spustijo v svoje domove in jim po svojih močeh nudijo gostoljubje. Za udeležence so bili organizirani izleti, ogledi, družabni večeri in še marsikaj, da bi dobili čim več inspiracije pri ustvarjanju.

10 udeležencev iz štirih držav

Na razstavi, ki bo odprta do konca novembra, si je mogoče ogledati dela Vlaste Arzenšek Gottstein (Nemčija), Azada Karima, Barbare Kastelec, Zmaga Kovača, Mire Ličen Krmpotič, Marije Novaković (BIH), Bojana Oberčkala, Marije Rus, Stanislawa Stacha (Poljska) in Joanne Zajac Slapničar. Ob tej priložnosti so izdali tudi barvni katalog s kritikami, ki jih je zapisal umetnostni zgodovinar, mag. Franc Obal.

Galerija