Aktualno

2019

2018

2017

2016

2015

Nova Lipouvska poutica št. 39 Za nami je 23. božični večer - obdaritev novorojencev Utrinki z adventno-božičnega koncerta, tudi na TV-AS Utrinki s prireditve 35 let Moškega pevskega zbora Lipovci Sprejem za starejše krajane Lipovcev Mopz Lipovci na občinski proslavi Ob dnevu generala Rudolfa Maistra Ustanovljen je koordinacijski odbor za projekt Izšla je nova Lipouvska poutica Svet KS Lipovci je opravil 8. redno sejo Novo križno znamenje na lipovskem pokopališču Prenovljen cestni odsek in odvodnjavanje meteorne vode Razstava 23. likovne kolonije IZAK Lipovci je odprta od Na srebrni maši murskosoboškega škofa Izšla je nova Lipouvska poutica št. 37, Tradicionalni mednarodni 13. praznik buč - pozdrav jeseni Svet KS Lipovci je opravil Razpis za kandidatke za kraljico buč 2015/16 Veliki koncert Vlada Kreslina v Beltincih, utrinki 50 let Hokejskega kluba Lipovci Likovna kolonija IZAK Lipovci - že 23. Zelenica v križišču sredinske ulice PGD Lipovci na občinski vaji Gasilske zveze Beltinci v Ižakovcih... Svet KS Lipovci je opravil 6. redno sejo Pomurje in kohezijska politika, LAS pri dobrih ljudeh POMEMBNO: javni razpis za sofinanciranje programov ŠPORTA Rekrutacija 2015 v Beltincih, postavljanje mlaja, kresovanje v Lipovcih 2. nočno tekmovanje PGD Lipovci 30. 3. 2015 je bila opravljena 5. redna seja sveta KS Lipovci skupaj z društvi, klubi... Razstava vezenin Čistilno-ureditvena akcija v Lipovcih je uspela Glasilo podjetja Komuna obvešča glede Bil je sprejem deklet, mater, žena ob žensko-materinskem-starševskem dnevu Tipična slovenska družina na lipovskem odru TD Lipovci vabi na 3. prireditev "GREGORJEVO" Poročilo z gostovanja Hokejskega kluba Lipovci iz Rotterdama (Nizozemska) Opravljena je bila 4. redna seja Sveta KS Lipovci, 9. 2. 2015 KUD LIPOVCI Turistično društvo Lipovci je organiziralo že 20. PUSTNO POVORKO MoPZ Lipovci na občinski proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku Vabilo na zbor članov Turističnega društva Lipovci Do 3. 2. 2015 je bil odprt 1. razpis Zavarovalnice Triglav Sv. maša v lipovski kapeli sv. Petra in Pavla (malo proščenje) Gledališka igra ŽENSKO moški SVET in ena TAŠČA Obiskali smo starejše krajane Adventno-božični koncert Obvestilo Društva sv. Petra in Pavla

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

Gledališka igra ŽENSKO moški SVET in ena TAŠČA

je bila v vaškem domu Lipovci dne, 24. 1. 2015 ob 18. uri

GLEDALIŠKA PREDSTAVA - KOMEDIJA

ŽENSKO moški SVET in ena TAŠČA

je bila s strani Lipovčanov dobro obiskana, za kar se je zahvalil sam režiser - Edvard Jakšič. Janja Žalik, predsednica KUD Lipovci je režiserju v znak zahvale izročilo simbolično darilce.

REŽIJA IN SCENARIJ: EDVARD JAKŠIČ,

IZVEDBA: Gledališka skupina DMSBZT POMURJA (Gledališka skupina Strokovnega društva medicinskih sester, zdravstvenih tehnikov in babic Pomurja)

24.1.2015 ob 18. uri

Vaški dom Lipovci

Vstopnina 5 eur

(osnovnošolci vstop brezplačen)

Žensko-moški svet in ena tašča

(spremno besedilo)

Gledališka predstava na sproščen način predstavlja podeželsko okolje nekega kraja, kjer vse poteka po usklajenih tirnicah. Nazorno prikazuje razlike med ženskim in moškim razmišljanjem in doživljanjem sveta. Moška družba deluje po svojih principih popolnoma različno kot ženska, kljub temu pa se najdejo določene podobnosti in skupni imenovalci. Gostilna postane okolje sprostitve tako za ženski kot tudi moški svet, kjer s svojimi kolegi-somišljeniki doživljajo trenutke sprostitve. Natakarica postane poslušalka zgodb problemov vsakega posameznika, ki pride v gostilno. Tu se pojavi še tašča, ki dogajanje še popestri s svojim diktatorskim odnosom do zeta.

Gledališka predstava prikazuje družinsko problematiko povprečne slovenske družine, kar omogoča vsakemu posamezniku, ki si predstavo ogleda, da se v njej najde in poistoveti. Določeni tragični prizori našega vsakdana so prikazani na humoren način, kar nam omogoča, da se včasih pošalimo tudi iz sebe oz. na svoj račun.

Igralska zasedba:

natakarica Mima – Simona Kranjec Jaušovec

Elizabeta – Daniela Mörec

Frida – Maja Vičar

Konrad – Metod Kozar

Franček (Betkin mož) – Tomaž Jug

Lujzek (Ludvikin mož) – Uroš Raščan

Pištek (Margin mož) – Goran Žižek

Ludvika – Gabrijela Gomboc

Betka – Darja Števančec

Marga – Nada Kuhar