Aktualno

2019

2018

2017

2016

2015

Nova Lipouvska poutica št. 39 Za nami je 23. božični večer - obdaritev novorojencev Utrinki z adventno-božičnega koncerta, tudi na TV-AS Utrinki s prireditve 35 let Moškega pevskega zbora Lipovci Sprejem za starejše krajane Lipovcev Mopz Lipovci na občinski proslavi Ob dnevu generala Rudolfa Maistra Ustanovljen je koordinacijski odbor za projekt Izšla je nova Lipouvska poutica Svet KS Lipovci je opravil 8. redno sejo Novo križno znamenje na lipovskem pokopališču Prenovljen cestni odsek in odvodnjavanje meteorne vode Razstava 23. likovne kolonije IZAK Lipovci je odprta od Na srebrni maši murskosoboškega škofa Izšla je nova Lipouvska poutica št. 37, Tradicionalni mednarodni 13. praznik buč - pozdrav jeseni Svet KS Lipovci je opravil Razpis za kandidatke za kraljico buč 2015/16 Veliki koncert Vlada Kreslina v Beltincih, utrinki 50 let Hokejskega kluba Lipovci Likovna kolonija IZAK Lipovci - že 23. Zelenica v križišču sredinske ulice PGD Lipovci na občinski vaji Gasilske zveze Beltinci v Ižakovcih... Svet KS Lipovci je opravil 6. redno sejo Pomurje in kohezijska politika, LAS pri dobrih ljudeh POMEMBNO: javni razpis za sofinanciranje programov ŠPORTA Rekrutacija 2015 v Beltincih, postavljanje mlaja, kresovanje v Lipovcih 2. nočno tekmovanje PGD Lipovci 30. 3. 2015 je bila opravljena 5. redna seja sveta KS Lipovci skupaj z društvi, klubi... Razstava vezenin Čistilno-ureditvena akcija v Lipovcih je uspela Glasilo podjetja Komuna obvešča glede Bil je sprejem deklet, mater, žena ob žensko-materinskem-starševskem dnevu Tipična slovenska družina na lipovskem odru TD Lipovci vabi na 3. prireditev "GREGORJEVO" Poročilo z gostovanja Hokejskega kluba Lipovci iz Rotterdama (Nizozemska) Opravljena je bila 4. redna seja Sveta KS Lipovci, 9. 2. 2015 KUD LIPOVCI Turistično društvo Lipovci je organiziralo že 20. PUSTNO POVORKO MoPZ Lipovci na občinski proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku Vabilo na zbor članov Turističnega društva Lipovci Do 3. 2. 2015 je bil odprt 1. razpis Zavarovalnice Triglav Sv. maša v lipovski kapeli sv. Petra in Pavla (malo proščenje) Gledališka igra ŽENSKO moški SVET in ena TAŠČA Obiskali smo starejše krajane Adventno-božični koncert Obvestilo Društva sv. Petra in Pavla

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

Poročilo z gostovanja Hokejskega kluba Lipovci iz Rotterdama (Nizozemska)

Turnir kategorije Challenge 1

Drugi februarski vikend je termin, ko se po Evropi igrajo tekme evropskega pokala v dvoranskem hokeju. Čast slovenskega hokeja so letos ponovno branili igralci Hokejskega kluba Lipovci, ki so gostovali v nizozemskem Rotterdamu, kjer je bil turnir kategorije Challenge 1. Naši lanski prvaki so se znašli v družbi eminentnih klubov, a kljub temu tekme rednega dela odigrali zelo dopadljivo. Povejmo, da je točkovanje v dvoranskem hokeju nekoliko drugačno. Zmaga namreč prinaša pet točk, remi dve točki in poraz za gol ali dva eno točko. Tako so igralci Lipovcev sicer izgubili vse tekme a nesli v nadaljevanje točko zaradi poraza z predstavnikom  Irske za gol.

Irci so namreč bile drugi klub iz skupine, kateri se je z Lipovci znašel v skupini za obstanek. V tej skupini so igralci Lipovec najprej premagali madžarske prvake, ekipo Soroksari.

Potem pa v zadnjem srečanju potrebovali za obstanek v skupini zmago nad ekipa Cardiffa,  predstavnikom Welsa, saj sta ostala neposredna tekmeca za obstanek igrala neodločeno, kar je bil najmanj ugoden rezultat za naše predstavnike. V zelo izenačenem dvoboju s prvaki iz Welsa je bilo še minuto pred koncem neodločeno. Lipovci so ubranili napad valižanov in vsega 5 sekund pred koncem imeli protinapad ena na ena z vratarjem, nakar je bil igralec Lipovec oviran s hrbta. Ko so vsi pričakovali kazenski strel je ruski sodnik le zamahnil z roko in pustil igro do konca.

Za Valižane je to pomenilo da so obdržali mesto v tej kakovostni skupini, igralci Lipovcev pa so se skupaj z Madžari preselili v nižji rang tekmovanja, seveda ob velikem razočaranju igralcev Lipovcev pa tudi večje skupine navijačev, katera nas je spremljala. Zmagovalec  je pričakovano bila domača ekipa Rotterdam, za katero sta igrala reprezentanta  Nizozemske, ki je pred ednom postala dvoranski svetovni prvak.

Tekme po skupinah:

Lipovci –Šenkvice(SVK)  2-4

Strelca : Robi Mesarič in Uroš Stanko

Lipovci – Railway Union (IRL) 4-5

Strelci: Martin Mesarič 2, Uroš Stanko, Robi Mesarič

Lipovci - Rotterdam (NED) 3-4

Strelci:Dominik Mesarič, Uroš Stanko , Robi Mesarič

Tekme za obstanek:

Lipovci- Soroksari (HUN)  7-2

Strelci : Robi Mesarič 3, Dominik Mesarič, Gorazd Zajc, Dominik Mesarič

Lipovci- Cardiff (WAL) 5-5

Strelci: Uroš Stanko, Robi Mesarič 2, Gorazd Zajc, Dominik Mesarič

Poročilo pripravil: Franc Maučec Feri

Za požrtovalno igro in dostojno promocijo kraja Lipovci, občine Beltinci in naše države Slovenije - si celotno moštvo z vodstvom kluba na čelu zasluži pohvalo.