Aktualno

2019

2018

2017

2016

Utrinki s 24. božičnega večera - obdaritve novorojencev Vabilo na gledališko predstavo PRAZNIČNA MINEŠTRA Svet KS Lipovci PROTI predlogu DARS-a o preimenovanju AC izvoza Izobesimo zastave ob državnih praznikih Izšla je nova Lipouvska poutica št.44 Vabljeni na 24. božični večer - obdaritev novorojencev Pred 10. leti je izšla 1. številka Lipouvske poutice, Obvestilo decembr:) Opravičilo zaradi izpada delovanja spletne strani MoPZ na koncertu Pevskega zbora Püngrad Sprejem za starejše krajane KS Lipovci, slike Razstava 24. Likovne kolonije Izak Lipovci 2016 Svet KS je opravil 12. redno sejo Sveta KS Lipovci, Izšla je nova Lipouvska poutica št.43 Obvestilo Kapelskega odbora Sprejem doktorjev znanosti na Občini Beltinci, 14. mednarodni praznik buč - pozdrav jeseni, MoPZ Lipovci na proščenju pri Srševi kapeli v Beltincih, Odprtje NACIONALNEGA CENTRA ZA HOKEJ NA TRAVI Lipovci Odzivi s tiskovne konference odprtje Nacionalnega centra za hokej na travi VABILO na odprtje Nacionalnega centra za hokej na travi Lipovci Tiskovna konferenca - odprtje Nacionalnega centra za hokej na travi BELTINSKA PALETA, vabilo Prenova hokejskega igrišča poteka po planu Vlogi za sponzorstvo prenove hokejskega igrišča Lipovci Objavljen je zapisnik 10. redne seje Vabilo na 2. sejo GONC HK Lipovci Utrinki 24. likovne kolonije IZAK Lipovci, Zlata maša g. Tratnjeka na LIPOUVSKO PROŠČENJE Izšla je nova Lipouvska poutica št.42 VABILO na 1. sejo gradbenega odbora Nacionalni center za hokej na travi MoPZ Lipovci v Rakičanu in v Bogojini - 2 nastopa Vabilo na na ogled razstave slikarskih del Anna Plachecka Šniadach UTRINKI z razstave PLETENJE IZ ŠIBJA KUD Lipovci s projektom PESEM in KULTURA brez MEJA na REKI (Hrvaška), Svet KS Lipovci je opravil 10. redno sejo Generacija 1998, postavljanje mlaja, kresovanje... Vabilo na ogled razstave TISOČ in ENA NOČ Poročilo z LIPOUVSKE čistilno-ureditvene akcije Razstavna dejavnost društva AQUILA, Izšla je nova Lipouvska poutica št.41, 1. Jurjev pohod po Lipouvski pouti je ODPADEL Dobrodelni koncert Nacionalni center za hokej na travi LIPOVCI Tekmi v hokeju na travi v nedeljo ob 10.30 in ob 14.30 uri Odzivi s tiskovne konference Nacionalni center za HOKEJ na travi VEZILJE iz Lipovec pripravile 5. razstavo izdelkov 4. Gregorjev pohod okrog Vučje jame, Bil je sprejem deklet, mater, žena v KS Lipovci Obujanje spominov na nekdanja kmečka opravila v Lipovcih, Izšla je nova Lipouvska poutica št.40, Obvezno cepljenje psov proti steklini in opozorilo Vabilo na zbor članov KUD Lipovci Svet KS Lipovci je opravil 1. izredno sejo Objavljena je priloga k zapisniku 19. redne seje sveta KS Lipovci iz leta 2013 Delegacija KS Lipovci na obisku vodnega parka Radlje ob Dravi, FORMA V GIBANJU, MoPZ sodeloval v župniji Bakovci PUSTNA PRIREDITEV 2016 Svet KS Lipovci je opravil 9. redno sejo, Prvi razpisi za nepovratna sredstva v letu 2016, prvi rok 12. 2. 2016 Umetna trava za hokej na travi že v Lipovcih MoPZ zapel stanovalcem Doma Janka Škrabana

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

VEZILJE iz Lipovec pripravile 5. razstavo izdelkov

vaški dom Lipovci, 19. do 20. 3. 2016

Stari slovenski pregovor pravi, da ženska drži tri vogale pri hiši. Poleg dela na delavnem mestu skrbi za družino, dom, vrt in še kaj. Najde si tudi čas za delo, ki jo veseli in bogati. Tako so si tudi lipovske »vezilije« Marija Bobovec, Štefanija Časar, Cvetka Jakob, Marija Jeneš, Olga Slavic, Brigita Smodiš, Marija Sreš, Dragica Zajc, Katarina Tkalec, Bernarda Žižek in vodja Marija Stanko, ki delujejo v okviru KUD Lipovci, našle čas za ustvarjanje in druženje.

V soboto 19. 3. 2016 je bil lep večer, obiskovalci prireditve so ob uvodnih misli o prebujajoči se pomladi predsednice Kulturno umetniškega društva Lipovci Cvetke Rengeo, zvokih trobentača Tadeja Kavaša in ubranem petju Moškega pevskega zbora Lipovci lahko občudovali čudovite izdelke vezene v različnih tehnikah. Izstopali so izdelki vezeni v novi Hardanger tehniki. Razstavljeni so bili tudi kvačkani izdelki in izdelki, ki so nastajali v petih letih delovanja Vezilij.

Vezilje so se začele družiti in ustvarjati v začetku leta 2011 v okviru Študijskega krožka Lipovci, ki je potekal v organizaciji Ljudske univerze Murska Sobota. Njihova vztrajnost, natančnost in vedoželjnost jih druži naprej, zato jim je v imenu Ljudske univerze Murska Sobota, čestitala in zaželela še veliko ustvarjalnih ur mentorica študijskih krožkov Mihaela Flisar.

V slovarju slovenskega knjižnega jezika je zapisano: da z vezenjem krasimo. Vezilije so z vezenjem krasile izdelke in plemenitile svoje osebnost, z sobotnim večerom in čudovito razstavo so okrasile tudi nas in našo osebnost.

Mihaela Flisar, mentorica ŠK

Članek o razstavi in nekaj slik si lahko ogledate tudi v galeriji na pomurje.si.

V soboto 19. 3. 2016 je sekcija Vezilje iz KUD Lipovci pripravila že 5. razstavo vezenin, ki bo na ogled tudi v nedeljo 20. 3. 2016 do 18. ure v vaškem domu Lipovci. V kulturnem programu je na trobento zaigral domačin Tadej Kavaš, Moški pevski zbor Lipovci je zapel 2 pesmi (Teče mi vodica in Mož je sejao repo), vezilje pa je pozdravila tudi gospa Mihaela, zunanja sodelavka iz Ljudske univerze Murska Sobota, katera se je zahvalila veziljem za umetniške izdelke, z dramskim vložkom sta presenetila Marija Jeneš in Jožef Škafar. Program je povezovala Cvetka Rengeo, predsednica KUD Lipovci in izročila veziljem spominsko cvetlico. V imenu vezilj je spregovorila Marija Stanko, katera uspešno vodi to sekcijo Vezilje, članice so poleg svojih ročnih del poskrbele tudi za druženje ob lipovskih dobrotah. Galerija slik sledi...