Aktualno

2019

2018

2017

2016

Utrinki s 24. božičnega večera - obdaritve novorojencev Vabilo na gledališko predstavo PRAZNIČNA MINEŠTRA Svet KS Lipovci PROTI predlogu DARS-a o preimenovanju AC izvoza Izobesimo zastave ob državnih praznikih Izšla je nova Lipouvska poutica št.44 Vabljeni na 24. božični večer - obdaritev novorojencev Pred 10. leti je izšla 1. številka Lipouvske poutice, Obvestilo decembr:) Opravičilo zaradi izpada delovanja spletne strani MoPZ na koncertu Pevskega zbora Püngrad Sprejem za starejše krajane KS Lipovci, slike Razstava 24. Likovne kolonije Izak Lipovci 2016 Svet KS je opravil 12. redno sejo Sveta KS Lipovci, Izšla je nova Lipouvska poutica št.43 Obvestilo Kapelskega odbora Sprejem doktorjev znanosti na Občini Beltinci, 14. mednarodni praznik buč - pozdrav jeseni, MoPZ Lipovci na proščenju pri Srševi kapeli v Beltincih, Odprtje NACIONALNEGA CENTRA ZA HOKEJ NA TRAVI Lipovci Odzivi s tiskovne konference odprtje Nacionalnega centra za hokej na travi VABILO na odprtje Nacionalnega centra za hokej na travi Lipovci Tiskovna konferenca - odprtje Nacionalnega centra za hokej na travi BELTINSKA PALETA, vabilo Prenova hokejskega igrišča poteka po planu Vlogi za sponzorstvo prenove hokejskega igrišča Lipovci Objavljen je zapisnik 10. redne seje Vabilo na 2. sejo GONC HK Lipovci Utrinki 24. likovne kolonije IZAK Lipovci, Zlata maša g. Tratnjeka na LIPOUVSKO PROŠČENJE Izšla je nova Lipouvska poutica št.42 VABILO na 1. sejo gradbenega odbora Nacionalni center za hokej na travi MoPZ Lipovci v Rakičanu in v Bogojini - 2 nastopa Vabilo na na ogled razstave slikarskih del Anna Plachecka Šniadach UTRINKI z razstave PLETENJE IZ ŠIBJA KUD Lipovci s projektom PESEM in KULTURA brez MEJA na REKI (Hrvaška), Svet KS Lipovci je opravil 10. redno sejo Generacija 1998, postavljanje mlaja, kresovanje... Vabilo na ogled razstave TISOČ in ENA NOČ Poročilo z LIPOUVSKE čistilno-ureditvene akcije Razstavna dejavnost društva AQUILA, Izšla je nova Lipouvska poutica št.41, 1. Jurjev pohod po Lipouvski pouti je ODPADEL Dobrodelni koncert Nacionalni center za hokej na travi LIPOVCI Tekmi v hokeju na travi v nedeljo ob 10.30 in ob 14.30 uri Odzivi s tiskovne konference Nacionalni center za HOKEJ na travi VEZILJE iz Lipovec pripravile 5. razstavo izdelkov 4. Gregorjev pohod okrog Vučje jame, Bil je sprejem deklet, mater, žena v KS Lipovci Obujanje spominov na nekdanja kmečka opravila v Lipovcih, Izšla je nova Lipouvska poutica št.40, Obvezno cepljenje psov proti steklini in opozorilo Vabilo na zbor članov KUD Lipovci Svet KS Lipovci je opravil 1. izredno sejo Objavljena je priloga k zapisniku 19. redne seje sveta KS Lipovci iz leta 2013 Delegacija KS Lipovci na obisku vodnega parka Radlje ob Dravi, FORMA V GIBANJU, MoPZ sodeloval v župniji Bakovci PUSTNA PRIREDITEV 2016 Svet KS Lipovci je opravil 9. redno sejo, Prvi razpisi za nepovratna sredstva v letu 2016, prvi rok 12. 2. 2016 Umetna trava za hokej na travi že v Lipovcih MoPZ zapel stanovalcem Doma Janka Škrabana

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

Dobrodelni koncert Nacionalni center za hokej na travi LIPOVCI

v beltinskem kulturnem domu je USPEL, galerija slik...

Dobrodelni koncert Nacionalni center za hokej na travi LIPOVCI v beltinskem kulturnem domu je USPEL, (slike si lahko ogledate v GALERIJI)

"V Lipovcih je igrišče z umetno travo, tam se zbira mlado in pa staro, hokej je v ponos Lipovčarjem, igralci ga igrajo s srcem velikim"...so zapeli in zaplesali mladi folkloristi (med njimi so tudi bodoči odlični hokejisti) Veseli Marki z Osnovne šole Beltinci pod vodstvom mentorice Jelke Breznik, katera je zapisala to priložnostno besedilo. To je bila hkrati iztočna uvertura v dobrodelni koncert Nacionalni center za hokej na travi LIPOVCI, ki se je odvijal na velikonočni ponedeljek 28. 3. 2016 ob 19. uri v polni dvorani beltinskega Kulturnega doma, program je povezovala Lipovčanka Kaja Cigan, predsednica Društva prijateljev mladine Beltinci. Moški pevski zbor Lipovci je pod taktirko zborovodje Gorazda Tivadarja večkratnim državnim in pokalnim hokejskim prvakom zapel slovensko himno in domačo, za to priložnost prirejeno pesem "Kre Vučje jame pridemo, HOKEJISTE tam vidimo...Hokej naš več petdeset let - je za čast in ponos imet...Kdor če v Lipovce v vas hodit - mora palco s seboj nosit... (zapisal F2C).

Kaja je povedala, da projekt Nacionalni center za hokej na travi LIPOVCI poleg lokalne skupnosti  in številnih sponzorjev ter donatorjev in dobrotnikov podpirata tudi Zveza za hokej na travi Slovenije in Olimpijski komite Slovenije. Tako je Branko Žnidarič, član izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije izrazil vso podporo projektu, kakor tudi Sanja Kropec, predsednica Zveze za hokej na travi Slovenije, katera je med drugim potrdila, da je bila Slovenija izbrana za organizacijo evropskega prvenstva za hokej na travi v letu 2017 in da se bo prvenstvo odvijalo že na prenovljenem nacionalnem centru za hokej na travi v Lipovcih. Milan Kerman, župan občine Beltinci pa je med drugim povedal nekako takole: "Ko se v Lipovcih odločijo za nek projekt - Lipovčani stopijo skupaj in ga izpeljejo. To jim uspe zato, ker veliko (pred)aktivnosti opravijo že sami..."  Ja, in res je tako.Veliko pozornosti so poželi "hokejski vložki" vseh selekcij HK Lipovci med premori nastopov glasbenih skupin. Pri izboru nastopajočih glasbenikov so v organizacijskem odboru Nacionalni center za hokej na travi Lipovci (Alojz Sraka, predsednik OO, Franc Maučec, predsednik HK Lipovci, Sanja Kropec, predsednica ZHNTS, Robert Mesarič, kapetan HK Lipovci, Gorazd Zajc, trener mlajših selekcij in Franc Cigan, tajnik OO) podprli idejo, da je vsaj en nastopajoči iz kraja Lipovci ali pa je kakorkoli drugače povezan z Lipovci in podpira državne prvake HK Lipovci. Tako so z veseljem in ponosom zapeli Veški dečki (v skupini je Lipovčar Alen Pivar), Mateja Ivanov-Moira, katera je dobrosrčno povedala, da z veseljem podpira dobrodelnost. Umirjen glasbeni začetek sta v nadaljevanju razvedrili glasbeni skupini Broken Hearts (v njem poje in igra Luka Sraka) in Magpie (poleg Luke Sraka je igral in pel tudi Silvo Gabor), še posebej živahno in razigrano je postalo pred izvedbo pesmi Walf of Life - neformalne himne HK Lipovci, ko je kitarist Silvo Gabor odločno in karizmatično povabil pred oder člane HK Lipovci, ja to je bil prvi višek tega večera: igralci so postali sproščeni ob zvokih priljubljene melodije svetovnih Dire Straitsov...V ansamblu Stanka Fajsa igra cimbale Beltinčan Dani Kolarič, so edini narodno-zabavni ansambel v Sloveniji, kateri imajo v svoji zasedbi cimbalista. Velik aplavz, že pred nastopom sta požela legendarni Vlado Poredoš in glasbena skupina Horizont; Vlado se je v rodne Beltince pripeljal iz Zagorja in je podpornik Likovne kolonije Izak Lipovci in kajpak tudi HK Lipovci, ansambel Horizont (v njem igra Boštjan Pozderec) pa že 20 let navdušuje s svojim glasbenim ustvarjanjem.

Drugi višek koncerta se je začel, ko je voditeljica Kaja povabila na oder igralce HK Lipovci s kapetanom Robertom Mesaričem na čelu, najboljšimi slovenskim igralcem hokeja na travi ter poudarila, da ogrodje slovenske reprezentance sestavljajo lipovski igralci in napovedala pred mikrofon Franca Maučeca, predsednika HK Lipovci. Feri, kot ga kličemo prijatelji, je najbolj zaslužen, da se je po letu 1993, ko je bilo namenu predano sedanje igrišče - začela prenova v sodoben nacionalni center za hokej na travi na vodni podlagi, kar je občinstvo nagradilo z bučnim aplavzom, ki se je še povečal, ko je Lujz Sraka v imenu organizacijskega odbora povedal, da smo zbrali 1.713,00 € prostovoljnih prispevkov, polega tega pa so razni donatorji, sponzorji in dobrotniki prispevali dodatnih 2.500,00 €, torej - dobrodelni koncert je uspel v pravem pomenu besede, zato se je VSEM prisotnim in VSEM nastopajočim…skratka VSEM, ki so na kakršen koli način sodelovali pri predpripravi in izvedbi koncerta iskreno zahvalil.

Sledila je hitra streznitev, saj je Kaja prebrala slogan HK Lipovci: Hokej naša pot: naša čast - naš ponos, tj. pesem, ki jo je ob poslušanju neformalne himne kluba Walk of Life zapisal F2C...ja , streznitev zato, ker je ob poslušanju pesmi bilo lepo videti ponos, čast, srečo in pa tudi lesk v lipovskih, ter drugih očeh:

In za finale, kajpak himna Walk of Life v izvedbi Magpie, tretji višek: cela dvorana je vstala in s skandiranim ploskanjem dočakala zaključni zvok pesmi, koncerta...in večera, ne pa tudi zgodbe lipovskega hokeja, saj smo prepričani, da se na koncu zmeraj pojavi nov začetek, nova pot, novi obrazi, nove zgodbe: HOKEJ – naša pot: naša čast, naš ponos!«                           GALERIJA SLIK JE TUKAJ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        F2C.         

P.S.Po formalnem delu je sledilo druženje ob lipovski kulinariki pozno v noč. To so pač LIPOVCI, pa če je to v LIPOUvcaj, Böltincaj ali ge INDRI.

Hvala pridne lipovske gospodinje HK LIPOVCI...

Poslušalci in lipovski HOKEJISTI so bili navdušeni  v polni dvorani Kulturnega doma v Beltincih ob poslušanju himne HK Lipovci: poglejte TUKAJ...več sledi.