Aktualno

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

Utrinki iz 7. razstave vezenin - VEZILJE KUD Lipovci 2018

"Ljubi moj, ostani doma, drugače si poiščem drugega!"

Točno tako je vezilja »navezla« na svoj izdelek približno okrog leta 1940 v Lipovcih, ta izdelek se je ohranil na domačiji Jakob (zdaj Zadravec) in je bil prav tako na ogled na že 7. tradicionalni razstavi vezenin -  kot tudi veliko ostalih izdelkov, ki so nastali od lanskega oktobra do letošnjega marca v sredini sekcije VEZILJE KUD Lipovci, poleg vodje Marije Stanko, je v sekciji še 12 članic, od tega 2 iz sosednjih Bratonec. Vezilje so se zbirale vsak teden v vaškem domu Lipovci, se družile, ustvarjale unikatne vezenine, njihovi ljubi so jih pa verno čakali doma, "ker je naslov iz leta 1940 dovolj zgovoren"…

Razstava letošnjih izdelkov je bila tradicionalno v »cvetnem« vikendu od sobote 24. do nedelje 25.marca v vaškem domu Lipovci. Letošnja zanimivost in novost so uhani iz vezenin. Kulturni program je povezovala Cvetka Rengeo, predsednica KUD Lipovci, med drugim je dejala: »Čestitam vsem veziljam za čudovite izdelke…za edinstveno razstavo, ki bogati utrip našega kraja in upam si trditi, da tudi celotne občine Beltinci in širše…« V programu so nastopili Moški pevski zbor Lipovci, mladi recitatorki, na flavto je zaigrala Daša, dramski prizor na tematiko »žegnja« velikonočnih jedi in načrtovanja skupnega potovanja z vlakom na morje pa sta odigrala Micka in Peter in dodobra nasmejala polno vaško dvorano. Veziljam se je za izdelke in za promociji Lipovec zahvalil tudi Dejan Jakob, predsednik KS Lipovci.

Razstava je bila v teh dveh dneh zelo dobro obiskana. V oktobru načrtujejo lipovske vezilje udeležbo na mednarodni razstavi vezenin, ki bo v Velenju, vsi skupaj pa se že veselimo nove – 8. razstave. Več slik si lahko ogledate v GALERIJI na www.lipovci.si.