Aktualno

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

KUD Lipovci proslavil 30 let organiziranega delovanja

v petek 8. 2. 2019 na državni kulturni praznik...

V Lipovcih smo SKUPAJ proslavili 30 let organiziranega delovanja, več slik v GALERIJI.

Kulturno-umetniškega društva Lipovci 

V petek 8. 2. 2019 se je v Lipovcih v nabito polno dvorani vaškega doma odvijala jubilejna prireditev ob 30. obletnici organiziranega delovanja KUD Lipovci, ki je sicer bilo ustanovljeno 6. 2. 1988, sam jubilej pa se proslavlja letos v sklopu 100. obletnice pridružitve Prekmurja k matični domovini, s čimer s(m)o člani KUD Lipovci spomnili javnost, da je kultura pred 100. leti odigrala eno izmed najpomembnejših vlog pri pridružitvi Prekmurja k domovini.

V bogatem in raznolikem, poldrugo uro dolgem oz. »kratkem« kulturnem programu, katerega povezovalna nit sta poleg visokega jubileja bila tudi obeležje državnega kulturnega praznika in 100. obletnice pridružitve Prekmurja k matični domovini so nastopili: Moški pevski zbor Lipovci (zborovodja Gorazd Tivadar), kot gostje – Pevski zbor društva upokojencev Beltinci (zborovodja Matija Horvat), recitatorji Marko Rengeo, Franc Cigan Caki, Alojz Sraka Lujz, plesalke Nikki Cipot, Anja Časar, Neža Sraka (mentorica Vesna Godina z OŠ Beltinci), glasbeniki Ana Vegič, Luka Vegič, Domen Baša, Timotej Tivadar, Daša Recek, Ljudske pevke iz Lipovec (vodja Vera Bezjak) in starejši pevci Moškega pevskega zbora Lipovci (zborovodja Jože Tivadar), podroben scenarij je na www.lipovci.si.

Program sta odlično povezovala mlada Lipovčarja: Nuša Horvat in Jure Miholič, za ozvočenje je skrbel tonski mojster Alen Pivar, edinstven scenarij pa je delo Cvetke Rengeo, zaslužne predsednice KUD Lipovci.

Predsednica društva se je zahvalila in na oder povabila prisotne člane ustanovne seje društva, ki je bila 6. 2. 1988, takrat je v prav tako nabito polni dvorani vaškega doma potekalo srečanje pevskih zborov iz Lipovec, Gančan in Beltinec, istočasno je pok. lipovski slikar Izidor Horvat Izak (njegov doprsni kip stoji skupaj s kipom Karlom Jakobom, prav tako lipovskim slikarjem v spominskem parku za kapelo) imel 1. samostojno razstavo svojih umetniških del. O ustanovni seji je spregovoril Janko Bezjak, prvi predsednik društva in predvsem poudaril s kakšnim zagonom, ponosom in željo ter organizacijo in cilji je potekala seja, o kateri je ohranjen zapisnik, ki ga je zapisala Marija Poredoš.

Prav tako je predsednica društva izrekla zahvalo dosedanjim predsednikom društva: Janko Bezjaku, Jožefu Tivadarju, Francu Ciganu in Janji Žalik Jerebič.

Častni govornik, Marko Virag, župan občine Beltinci je čestital društvu ob jubileju in poudaril odlično delo društva ter željo, da si želi čim več tako aktivnih društev, ki s svojo dejavnostjo skrbijo za povezovanje med ljudmi, ohranjanje naše pesmi, besede ter dediščine in s tem tudi za promocijo občine Beltinci in širše.

Dejan Jakob, predsednik sveta KS Lipovci je ponosno čestital predsednici društva Cvetki Rengeo in vodjem sekcij (Gorazd Tivadar (MoPZ), Vera Bezjak (Ljudske pevke), Marija Stanko (Vezilje) ter jim izročil priznanje in simbolično darilo ter obljubil nadaljnjo podporo.

Predsednica društva se je zahvalila občini Beltinci in KS Lipovci, ostalim donatorjem (navedeni so v JUBILEJNI brošuri, ki jo je KUD izdal ob tej priložnosti) in vsem ostalim, ki so na kakršen koli način pomagali in sodelovali pri izvedbi prireditve ter smelo napovedala nadaljnje proaktivno delovanje KUD Lipovci.

Druženje vseh nastopajočih in obiskovalcev se je nadaljevalo po prireditvi ob kulinarničnih dobrotah in napitikih…tako kot zmeraj v Lipovcih ob takih in podobnih priložnostih. Slike si lahko ogledate na www.lipovci.si

Zapisal, Franc Cigan Caki,

 

V A B I L O      30 let je mimo od organiziranega delovanja KUD Lipovci. Proslavimo ta jubilej skupaj v petek 8. 2. 2019 ob 18. uri v vaškem domu Lipovci. Vsega bo: petje MoPZ in Lipovskih ljudskih pevk ter Zbora DU Beltinci, vložki lipovskega pomladka (plesna in glasbena točka), recitacije domačih ustvarjalcev in še in še...Po prireditvi vas prosimo, da ostanete na druženju ob napitku in domačih dobrotah! Vstop je prost!
KUD Lipovci

Spoštovani!

Prijazno vabljeni na prireditev ob 30-letnici organiziranega delovanja

kulturno-umetniškega društva Lipovci, ki bo na slovenski kulturni praznik

v petek, 8. 2. 2019 ob 18. uri v vaškem domu Lipovci. 

Veselimo se, da bomo praznovali skupaj! 

KUD Lipovci