Aktualno

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

Razglasitev najboljših športnikov v občini Beltinci za leto 2018

med njimi tudi Lipovčarji...

ČESTITAMO:

Najperspektivni športnik občine Beltinci za leto 2018 je tudi Lipovčar Alen Maučec, član HK Lipovci.

HK Lipovci je drugi najboljši športnik kolektiv za leto 2018 v občini Beltinci. 

Občina Beltinci in Športna zveza Beltinci sta včeraj, v dvorani beltinskega gradu, razglasili najboljše športnike in športnice občine Beltinci za leto 2018.

vir članka: pomurec.com

Priznanja tistim, ki so se v preteklem letu na športnih področjih najbolje izkazali, sta podelila predsednik Športne zveze Beltinci Andrej Pozderec in župan občine Beltinci Marko Virag.

Najboljša športnica

Najboljša športnica je postala karateistka Fiona Zečiri iz Beltincev. Karate trenira 13 let in ima črni pas. Je reprezentantka Slovenije in trenira pod vodstvom trenerja Milana Zadravca. Izobražuje pa se še za športno sodnico v karateju. Druga je odbojkarica Sara Sakovič iz Beltincev, ki že drugo leto igra pri ekipi ŽOK Ptuj. Tretje mesto pa je pripadlo judoistki Kaji Baler iz Bratoncev, ki se z judom ukvarja že 9 let in je državna podprvakinja v kategoriji mlajših kadetinj do 52 kg.

Najboljši športnik

Najboljši športnik je postal igralec pikada Sašo Vütek iz Beltincev. V mladinski kategoriji do 21 let je postal evropski prvak, državni prvak tako posamezno, kot ekipno. Osvojil je še enkrat 2. in dvakrat 3. mesto na državnih prvenstvih. Postal je državni prvak v klasičnem pikadu ter se uvrstil v državno reprezentanco. Trenutno tekmuje za ekipo večkratnih evropskih prvakov Top-Gun iz Grlave. Drugi je strelec Mitja Černi iz Gančanov. Černi se po svojih dosežkih uvršča v sam vrh športnega strelstva v Sloveniji in je poleg drugih članov SD Gančani zaslužen za odlične ekipne uvrstitve v minulem letu. Tretji najboljši športnik je postal David Novak iz Lipe. Uspešno obiskuje 2. letnik športne Gimnazije MS, kjer se udejstvuje tudi vseh športnih aktivnostih in tekmovanj v sklopu šole, kjer je tekmoval v odbojki in košarki. Intenzivno je bil aktiven pri klubski odbojki. S člansko ekipo Panvite Pomgrada je podpisal prvo štipendijsko-profesionalno pogodbo. 

Najboljša ženska ekipa občine Beltinci je Ženski nogometni klub Pomurje Beltinci, ki je v minulem letu nastopal pod imenom ŽNK Telemach GMT Beltinci. V letu 2018 so posegli po novih uspehih in lovorikah. Članska ekipa je zasedla drugo mesto na državnem prvenstvu in slavila v pokalnem tekmovanju.

Najboljša moška ekipa občine Beltinci

Z najboljšimi rezultati se je v preteklem letu izkazalo Nogometno društvo Beltinci, ki je nosilec razvoja nogometne igre v beltinski občini in največji športni kolektiv z 150 člani. V letu 2018 so dosegli enega največjih uspehov v svoji zgodovini. Drugo mesto si je kot kolektiv prislužil Hokejski klub Lipovci, ki je lani osvojil naslov državnega prvaka v dvoranskem hokeju, nato pa je še osvojil naslov državnega prvaka Slovenije v hokeju na travi. Tretje mesto si je z dobrimi uvrstitvami na državni in regijski ravni prislužilo Strelsko društvo Gančani.

Za najbolj perspektivne športnike so bili izbrani:

- judoist Tilen Forjan iz Ižakovcev, ki je državni osnovnošolski prvak in tretji z državnega prvenstva v kategoriji starejših dečkov do 66 kg.
- hokejist Alen Maučec iz Lipvcev, ki je uspešno igral za mlajšo selekcijo U-10, sedaj je uspešnejši v selekciji U-13 in je velik potencial ter prihodnost lipovskega, kot tudi slovenskega hokeja na travi.
- judoist Gabriel Lipič iz Beltincev, ki zmaguje tudi na mednarodnih turnirjih.

Za najbolj perspektivno športnico pa je bila razglašena Hana Škafar iz Ižakovcev, ki se ukvarja z jahanjem-preskakovanje ovir.

Posebno priznanje za dobro sodelovanje na področju športa sta prejeli Osnovna šola Beltinci in Vrtec Beltinci.

 

Več fotografij in vir članka na: POMUREC.COM