Aktualno

2019

Piknik KS Lipovci Z razstave del študijskega krožka Lipovci "Rokodelstvo nas povezuje" Svet KS Lipovci je 15. 5. 2019 opravil 3. redno sejo ŠRC - rezervacije, zasedenost Študijski krožek Lipovci je prejel državno priznanje Lipovski rekruti - generacija 2001 Vaški dom - rezervacije, zasedenost Vabilo na "Postavljanje mlaja, kresovanje 2019" Izšla je nova - 58. številka Lipouvske poutice 8. razstava vezenin v Lipovcih Okrasitev pred vaškim domom pred cvetno nedeljo Medgeneracijsko sožitje, izdelovanje okraskov iz krep papirja 8. razstava vezeni v Lipovcih Vabilo iz KUD Lipovci, sekcija Vezilje Glasujmo za HOKEJSKI KLUB Lipovci ob nakupu v MERCATORJU v Beltincih Nov merilnik hitrosti v KS Lipovci Utrinki z delovne akcije Lipovci 2019 Šinkovčevi dnevi poezije - natečaj Obvestilo PGD Lipovci in vabilo na delovno-ureditveno akcijo Obvestilo o planirani namestitvi radarja v KS Lipovci Brezplačne meritve dejavnikov tveganja Lipovci 2019 Zapisnik s sestanka s predstavniki društev Utrinki z Gregorjevega pohoda Utrinki s prireditve ob dnevu žena Vabilo na prireditev ob dnevu žena in materinsko-starševskem dnevu Izšla je nova - 57. številka Lipouvske poutice Spominska plošča o padlih in pogrešanih na fasadi lipovske kapele Pustna povorka Lipovci 2019 Cepljenje psov proti steklini KUD Lipovci opravil zbor članov društva KUD Lipovci proslavil 30 let organiziranega delovanja Razglasitev najboljših športnikov v občini Beltinci za leto 2018 HK Lipovci...spet DRŽAVNI prvaki Svet KS Lipovci opravil 2. redno sejo Z vrha kapele Sv. Petra in Pavla Vabilo na razstavo del 26. Likovne kolonije IZAK Lipovci Končana II. etapa kolesarske steze Breg Društvo Sv. Petra in Pavla - pobiranje letnega prispevka

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

Študijski krožek Lipovci je prejel državno priznanje

na Nacionalnem odprtju Tedna vseživljenjskega učenja v Kranju

Študijski krožek Lipovci je prejel državno priznanje na Nacionalnem odprtju Tedna vseživljenjskega učenja 10. 5. 2019 v Kranju za promocijo učenja in znanja odraslih v kategoriji »učeča se skupina«. Prireditev je potekala v letnem gledališču Khislstein v Kranju, katerega se je udeležila tudi številna delegacija iz Prekmurja (občina Beltinci, KS Lipovci, Ljudska univerza Murska Sobota in nagrajenci). Delovanje študijskega krožka Lipovci so v lokalnem okolju podprili: Občina Beltinci, KS Lipovci, Ljudska univerza Murska Sobota in drugi.

Poleg Študijskega krožka Lipovci so državna priznanja še prejeli: Mirjana Debelak in Nataša Horvat (v kategoriji »posamezniki:posameznice) ter Iskrameco d.d. Kranj in Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica v kategoriji »ustanove/podjetja/lokalne skupnosti«. Približno 500-glavo množico gledalcev je nagovoril gostitelj prireditve mag. Andrej Sotovšek, direktor Andragoškega centra Slovenije, Martina Vuk, državna sekretarka na Ministrstvu za izobraževanje znanost in šport in Robert Nograšek, podžupan Mestne občine Kranj, le-ti so tudi podelili priznanja nagrajencem.

V bogatem kulturnem programu je nastopil tudi Moški pevski zbor Lipovci (zborovodja Gorazd Tivadar) in zapel Kaj je Müra šepetala, skupaj z Ženskim pevskim zborom Regine pa še Al´ me boš kaj rada imela in drugi (KD Qulenium, Folklorne skupine Konjički, Podkuca, Društvo upokojencev Naklo, Robert Markič in Marija Kern (literarni prispevek) in kitaristke Univerze za starejše pri Ljudski univerzi Kranj). Direktorica LU Kranj je prav tako nagovorila prisotne.

Podeljevalci in prejemniki oz. predstavniki prejemnikov nagrad so v kratkih zahvalnih nagovorih poudarili, da so priznanja rezultat sodelovanja in želje po učenju in sprejemanju znanj in to ne glede na to, v katerem življenjskem obdobju se nahajamo.

Soorganizatorji odlično organizirane prireditve so bili Ljudska univerza Kranj s partnerji ter Andragoški center Slovenije; sofinancerji pa: Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Mestna občina Kranj, Ljudska univerza Kranj, Gorenjski muzej idr. 

Po prireditvi je sledilo druženje na grajskem dvorišču ob lokalni kulinariki, mi Prekmurci pa smo si ogledali lepo urejen in za promet zaprt center Kranja ter se z zapeto prvo kitico Zdravljice poklonili dr. Francetu Prešernu ob njegovem kipu. Več slik je v GALERIJI.

P.S.

Odprtje razstave »Rokodelstvo nas povezuje« Študijskega krožka Lipovci bo v petek 17. maja 2019 ob 19. uri v vaškem domu Lipovci, razstava bo odprta še v nedeljo 19. maja 2019 od 8. do 12. ure. Celotno vabilo je na tej POVEZAVI.

Celoten programski list prireditve Teden vseživljenjskega učenja je na tej POVEZAVI.