Aktualno

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

PESEM OHRANJA NAŠO BESEDO - Moški pevski zbor Lipovci že 30 LET

Začetek organiziranega delovanja Moškega pevskega zbora Lipovci seže v daljno leto 1980, ko je imel zbor PRVI organizirani nastop in to kar s prenosom nacionalne TV. Takrat se je predstavila KS Lipovci kot prejemnica Bloudkovega priznanja za športna udejstvovanja.

Jožef Tivadar, pobudnik, ustanovitelj in zborovodja zbora v obdobju od 1980 do 1995 je o tem PRVEM nastopu povedal: " Pravijo, ka smo dobro zaspejvali!" O tem ne dvomimo, saj so moški stopili skupaj, prihajali na vaje... in to že 30 let ... čez 40 pevcev je že pelo v tem zboru... ne smemo biti skromni, malo je takih zborov v ožji in širši okolici s tako bogato pevsko tradicijo kot jo ima Moški pevski zbor Lipovci. Svoj jubilej je proslavil 10. decembra 2011 s koncertom v domači vaški dvorani, ki je bila zapolnjena do konca. Zbor je zapel 10 pesmi, dokončno pevsko noto so jubileju pomagali oblikovati še gostje: Melinčke ciglarke, Lipovski pesmari in Ljudske pevke iz Lipovec; občinstvu pa je zapustila poseben pečat video-audio projekcija nastopov zbora iz daljne preteklosti, kakor tudi spremljajoča razstava slik, brošur, izdanih zgoščenk, VHS kaset in člankov o zboru.

Danes pojejo v zboru: I. tenor: Stanislav Zver, Darko Zadravec, Janko Benčec, Alojz Jerebic, II. tenor: Štefan Pozderec, Stanko Jeneš, Alojz Sraka, Franc Cigan, I. bas: Jožef Zadravec, Jožef Tivadar, Dušan Recek, Boštjan Forjan, II. bas: Zlatko Stanko, Jožef Škafar in Anton Škafar. Zborovodja: Gorazd Tivadar (v ozadju desno je bivši pevec Alojz Maučec ).

Največji izpeljani projekti: 4-dnevno gostovanje v Rimu in Vatikanu in izdaja zgoščenke s tega gostovanja, nastop na državni proslavi ob vstopu Slovenije v EU, Pesem brez meja - 2-dnevno gostovanje na slovenskem in avstrijskem Koroškem, izdaja 2. zgoščenke Kaj je Müra šepetala - pesmi z lipovskih poti in številni drugi.

Za svoje delo je Moški pevski zbor Lipovci prejel občinsko priznanje, priznanje KS Lipovci, jubilejno priznanje območnega sklada RS za kulturne dejavnosti, pevci pa jubilejne Gallusove značke.


Priloga: članek (iz časopisa Vestnik)