Aktualno

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

Lipovske ljudske pevke praznovale visok jubilej

Lipovske ljudske pevke so začele delovati leta 1962 in za praznovanje petdesete obletnice so si izbrale Marijin praznik, 8. decembra. Nepogrešljive so na vseh dogodkih tako v domači vasi, kot tudi širše.

Ker se same rade odzovejo na povabila od vsepovsod, so se tudi njihovi prijatelji z veseljem odzvali njihovemu povabilu, da skupaj počastijo ta visok jubilej.

Na zasneženo soboto se je v lipovskem vaškem domu zbralo veliko ljubiteljev ljudskega petja in glasbe. Uživali so lahko v zelo raznolikih točkah. Za pozdrav obiskovalcem in Mariji, katere praznik je bil, so najprej zapele slavljenke, sledil pa je pozdrav predsednice KUDa Lipovci. Najtesnejši prijatelji lipovskih pevk so seveda člani Moškega pevskega zbora iz Lipovec, s katerimi pogosto sodelujejo, saj delujejo v istem društvu, so zapeli kot drugi. Sledil je nastop ljudskih pevcev iz Lipe. Fante od Male Nedelje so pevke še posebej pričakovale, saj se z njimi srečujejo že 16 let in so stkali pravo prijateljstvo. Posebej za svoje prijateljice so, napisali pesem, ki so jo na prireditvi tudi zapeli. Posebno pesem so prav zato priložnost pripravili tudi pevci od Grada. Zanimiva popestritev so bili Ljudski godci iz Černelavec, ki so zaigrali na »domače« inštrumente in marsikoga so zasrbele pete ob poslušanju njihove glasbe. Program so popestrili še eni domačini, in sicer Lipovski pesmari, ter ljudski pevci iz Bučečovec. Obiskovalce je nagovoril tudi predsednik KS Lipovci, g.Janko Bezjak, pevkam pa je podelil priznanje za dolgoletno delo v domači vasi. Posebna odlikovanja je podelil tudi g. Geza Kišfalvi. Pevke so za dolgoletno petje prejele Gallusove značke, od prijateljev in obiskovalcev pa veliko čestitk in daril. Za zaključek so z vsemi obiskovalci zapele še pesem Marija skoz' življenje.

Po prireditvi se je nadaljevalo sproščeno druženje ob hrani, pijači in prijetnem kramljanju do poznih večernih ur.Foto: Tadeja Srša

Več slik si lahko ogledate v naši galeriji.